Leta i den här bloggen

torsdag 13 oktober 2016

Anfallet på Syrien

I morgon ska Obomba och hans stab bestämma om de ska gå in militärt i Syrien. Just nu är det av det Svenska överkommandot beundrade och fredsälskande USA, direkt eller indirekt inblandat i militära konflikter i Syrien, Egypten, Libyen, Irak, Afghanistan, Syd-Kinesiska-sjön (Kina), Yemen, Ukraina, Georgien, Venezuela, Colombia, Nigeria, Kurdistan, Eritrea, Nord-Korea, Somalia. Det är säkert många fler, men jag har inte orkat ta reda på fler.

USA,s utrikespolitik har ända sedan 1992 styrts av Wolfowitz doktrinen, som beställdes av George H. W. Bush. Om denna doktrin man kan läsa här:


Denna doktrin går enkelt uttryck på att om den amerikanska eliten vill behålla sin världsmakt så måste de behålla kontrollen över den kvarvarande oljan genom att invadera sju länder runt Persiska Viken. Alla konflikter som USA är inblandat i handlar direkt eller indirekt om olja. Det är bara att titta på en jordglob med världens krigshärdar inritade så ser man var den kvarvarande oljan finns.

Jag har skrivit om detta förut, men hellre en gång för mycket än för lite. Det är lite roligare nu, för fler oc fler inser att det jag säger är sant.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sweden's Dirty Secret: It Arms Dictators

http://www.businessinsider.com/swedens-dirty-secret-they-arm-dictators-2014-5?r=US&IR=T&IR=T


Sweden’s Unethical And Unlawful ­Arms Deals With Saudi Arabia, a State Sponsor of ISIS-Daesh

http://www.globalresearch.ca/swedens-unethical-and-unlawful-%C2%ADarms-deals-with-saudi-arabia-a-state-sponsor-of-isis-daesh/5552463