Leta i den här bloggen

fredag 23 september 2016

Wesley Tarpley

För er som är som jag och gillar att följa spelet i världspolitiken utanför det vi blir matade via mutmedia, så hittar man än den ena än och än den andra nyhetsguldgruvan. Jag brukar tillbringa några timmar några timmar varje kväll med att söka bland de jag tycker har intressanta upplägg. Greg Hunters Usawatchdog, Orlov, Harvey Organ, m.fl...har ofta sådana.

Bloggen Guns and butter har jag följt i några år och jag måste säga att Bonnie Falkner har en märklig förmåga att nosa upp de allra intressantaste intervjuoffren. I detta avsnittet intervjuar hon Webster Tarpley som på ett mycket trovärdigt sätt förklarar varför England lämnar EU, som visserligen är på väg ner i källarens mörkaste hål:

https://soundcloud.com/guns-and-butter-1/behind-the-brexit-the-british-oligarchys-deal-with-china-webster-griffin-tarpley-349

Jag har länge tyckt att det är konstigt att England som varit så nära allierat med gangsterna på Wallstreet, skulle få för sig att lämna det EU som CIA så omsorgsfullt byggt upp. Men framtida drömmar om att få hantera Reminbins växlingsaffärer hägrar tydligen för Citis finansvalpar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

F. William Engdahl och Michel Chossudovsky hoppas jag du har på listan också, några hundra timmars väldigt intressant läsning där med!

Farfar sa...

Jag lyssnar ofta till bägge och de har bägge många tänkvärda synpunkter. Jag har även läst flera av deras böcker och det är väl ställt utom allt tvivel att de vet vilken roll USA och dess finanselit spelar/spelat under vår civilisations korta existens.

Men en sak har de inte velat inse, att det finns en gräns för mänskliga aktiviteter på denna planeten. Resurserna börjar tryta och att den viktigaste råvaran av alla, oljan, peakade 2005. Detta avspeglar sig tydligt i de aktiviteter som pågår runt Persiska Viken. Kontrollera oljan och du kontrollerar världen!

Anonym sa...

Tycker 'peak-oil' snacket mest huserat kring råvaru-spekulanter och försäljare.
Klart det är fokus runt Persiska Viken som är kanske den största oljekälla som inte är inom OPECs gränser - BTC monopolet och Israels intresse som mellanhand för olja österut lär inte släppas självmant.

Kontroll av oljan kommer ju även indirekt genom finansiell imperialism genom institutioner som IMF och världsbanken.. Kolonisera oljenationer genom skuldsättning och installera en marionettregering och du har indirekt kontroll av olja, arbetskraft och andra tillgångar.

Många uppenbara skäl varför man vill kontrollera olja men att det skulle vara ett race mot "det sista av oljan" har jag väldigt svårt att ta in ju mer jag läser.

Farfar sa...

Att oljan är ändlig och vår civilisations viktigaste energikälla är enligt mitt förmenande ställt utom allt tvivel. Peakoil inträffade troligen 2005, som en av världens främsta geologer är säger:

https://www.youtube.com/watch?v=iA10_Gi4CiM

Vill man inte tro det så finns ju Charles A S Hall och många, många flera.

Vill man inte tro så slipper man, i alla fall enligt mig. Jag är så trött på att övertyga min omgivning om orimligheter så jag har slutat med det.

Anonym sa...

Jag är dock inte här för att övertygas eller övertyga dig om nåt, men följer man historian bakom oljan och hur oligarkerna omringa marknaden och styrde hela samhället och världen mot ett oljeberoende så är det lätt att förstå varför vi är där vi är idag.
Bara historien hur namnet "fossila bränslen" uppkom är ju komik i sig.

Vi lever under en finansiell imperialism - även i Sverige där all cirkulerande penningmängd skapas genom skuldsättning. Ett system som kräver konstant tillväxt - konsumtion och ny skuldsättning.

Skulle varje suverän stat skapa betalmedel fritt från skuld skulle vi kunna allokera oändliga resurser mot en sektor som tex grön energi. Vi skulle kunna röra oss ifrån ett oljeberoende samhälle på "nolltid".
Men för att röra oss mot ett hållbart samhälle där vi faktiskt tillverkar produkter för att hålla och inte gå sönder efter en kvart så måste vi bryta oss ur 'skuldslaveriet' till penningsystem som råder.

Sen att höra försäljare som Chris Martesson @ peak prosperity prata om peak oil vill man ju bara spy.
Men visst, detta är inget jag försöker övertyga min omgivning om heller och jag är mottaglig för ny information men just nu ser jag inget som pekar mot 'krig om de sista oljeresurerna' utan endast en makthungrig psykopatelit av finansoligarker, det militärindustriella komplexet och andra storföretag mot en globalisering. En regering med en världsvaluta som styr genom skuldsättningsinstitut som IMF och WB.

Farfar sa...

Jag skriver på denna blogg för att få ut lite av den frustration man känner över alla de orimligheter man dagligen blir matad med, inte för att gräla med folk, så där kan vi väl vara överens:)

Så över till vad jag tror den oumbärliga, ändliga energi-resursen, oljan:

Världens rikedom bygger på olja. Punkt. Världens BNP-utveckling är helt framtagen med hjälp av denna billiga energi. Olja är inte vilken vara som helst. Det är själva grunden för hela vår så kallade civilisation. Industrisamhället började med att utveckla ångkraft, sedan kol men det var i och med oljan som ekonomin och rikedomen på jorden exploderade. Jag tänker inte här beskriva någon

Om det orimliga med att den så kallade "förnyelsebara energin" (något sådant existerar inte överhuvudtaget enligt de termodynamiska lagarna) och EROI kan man läsa i bland annat böcker lika den av Professor Charles A S Hall "Energy and the Wealht of Nations".

Till skillnad från våra självutnämnda ledare som knappt ar utbildning i äggkläckning så har Charles en professur på ett universitet. Men varför inte lyssna på Charles här till ex.:

https://www.youtube.com/watch?v=-sjwHKBxxA4

Eller varför inte läsa på Gail Tverberg,s blogg, "Our Finite World". Länk finns här på min blogg.

Professor Gösta Ehernsvärd också skrev tidigt om den förnyelsenbar energins orimligheter i sin bok "Solenergi". Han blev till och med tvingad att redigera om boken till den andra upplagan. Boken beskrev verkligheten och inte det läsarna ville höra:) Andra författare är t.ex. den välrenommerade forskaren Staffan Delin, som i sin bok "På vetenskapens Grund" beskriver samma orimligheter.

Så källor finns. Lyssna, läs och återkom gärna.

Men det som behövs är ett annat samhälle, ett samhälle som bygger på självförsörjning, samarbete och hjälpsamhet. Med andra ord ett samhälle där inga pengar behövs.