Leta i den här bloggen

tisdag 6 januari 2015

Ståltanter mot makten

Jag tittar ytterst sällan på teve men frun sa att detta får jag inte missa:

http://urplay.se/Produkter/185799-Staltanter-mot-makten

Detta är ett guldkorn och sådana är tyvärr ytterst sällsynta, i alla fall på teven.



torsdag 1 januari 2015

I trons namn

Jag blir så förbannad så jag spricker. Jag tänker på hur prästdjävlar och kungligheter i alla tider lyckades tuta sina folk att evigt liv baseras på att deras bekännelse sig till religionen. Den som ej så gör, tillhör de förtappade själarna och ska efter döden förpassas till helvetet. Men de som, i sitt anletes svett, tjänar för prästerskapet och genom sitt slit betalar parasiternas arvode, ska få ett evigt liv. Öh, givetvis efter döden, vad annat:


Gå till edra arbeten,
slit för att erhålla edra förslavningsmedel,
från vaggan till graven,

lyss till Statens tjänare,
skaffa snarast alla de ting som eder nästa redan äger,
trots att ni egentligen inte så behöver,

rösta på edra förtryckare,
i demokratins heliga namn,
trots att ni inte ids förstå.

Amen!

Detta gällde för länge sedan och vad gäller idag? Vad är det som skiljer mot vad dagens prästerskap (politikerna) avger? Det eviga livets löfte är utbytt mot pensionen, tryggheten, de framtida semestertripperna, den nya bilen och mer pengar på kontot.

Pengar, pengar, pengar. Vår dyrkan av det dagens prästerskap tvingar oss att dyrka har ingen gräns. Det blev upplopp i Shanghai häromdagen med trettiofem dödsoffer som följd, när någon slängde ut falska pengar från en lastbil. Jesus släng dig i väggen!

När man tänker efter har dock alla folk kunna styras med hjälp av den religion deras samhällen har bekänt sig till. Löften om den framtida lyckan och det eviga livet har i alla tider hägrat framför folkets näsor som bananer framför babianer. Från Babylon, Faraoner, Kristendom, Hinduism, Islam, Maya med många, många flera.

Nej boy,s och vänner, det är snart tid att dra till skogs. Det kliar i röven efter alla år av stillatigande, stillasittande, meningslöst låtsasarbete. Tänk att man så sent ska vakna, men bättre sent än aldrig. Det finns ännu gott om övergivna torp i skogarna!