Leta i den här bloggen

lördag 18 april 2015

Nya Bloggar om vår världs orimligheter

Jag har idag lagt till en blogg som inte uppdaterats på över två år. Vad är det för blogg kan man ju då undra? Jo, det är ASPO Ireland och den som till stor del styrt den sidan är Colin Campbell, ASPO,s grundare. Sidan innehåller inga nyheter utom för er som INTE insett att vi lever på en mycket begränsad liten planet. Steven Keen förklarar på samma sida det självklara i att man inte kan ha ett penningsystem som växer exponentiellt, detta samband saknas tyvärr på de flesta andra av ASPO,s sidor.

Colin Campbell (ni kan väl googla själva?) förklarar både på Youtube och lite varstans på internet att det som driver vårt samhälle, oljan, är en begränsad resurs. Politikerna, ekonomerna och deras hussar bankirerna tror dock att det är  pengar är resursen.

Jag följer dagligen Zero Hedge och så givetvis Harvey Organ,s blogg, eftersom både han och bisittaren Bill Holter har ett enastående öga för utvecklingen inom vår orimliga ekonomi. Den mest sanna dagliga nyhetsrapporteringen tycker jag RT eller RIA står för, men smaken är troligen olika?

Den kommande energibristen kan man utläsa av de data som ASPO världen över presenterar. Man måste dock inse att energi och produktionen av skuldpengar hör ihop och att utan en ökande energibas kan det inte finnas några sådana pengar. De flesta av oss vill/kan inte inse detta samband, utan tror på politikernas sagor att vi kan fortsätta leva som idag med hjälp av lite vindkraft.

Jag tror inte det dröjer så länge till nu förrän det händer något väldigt stort på världsscenen. Men det händer så mycket nu, att det är svårt att sålla godsakerna. Men att det byggs ett nytt reserv-FED i Chicago!!! och NORAD flyttar till sin gamla bergshåla, eftersom de är rädda för en tsunami, kan väl få vem som att lyfta ögonbrynen! Utvecklingen är givetvis iscensatt av den bankmaffia som styr världen, men om systemet planerat kollapsar eller om det sker under sina egen skulder låter jag vara osagt till vidare.

Hur som, det händer så mycket extraordinära saker just nu att jag inte har vare sig tid eller lust att rapportera ens en bråkdel av det. Man kan dock konstatera att det inte verkar vara lika lätt för bankirerna att hetsa folk till krig mot varandra nu som det varit historiskt, men detta kan ju ändras med rätt planering?


Inga kommentarer: