Leta i den här bloggen

tisdag 7 april 2015

Förslavningssystemets eviga hjul

Under den tre miljoner år gamla mänskliga evolutionen har det i alla i de samhällen dessa människorna byggt, alltid funnits en plats för var och en. Ingen har haft för låg eller hög begåvning för att inte behövas. Alla har de bidragit med det arbete de varit bäst lämpade för. Att valla grisar, smida, kriga, väva, passa barn, laga mat har alla krävt sin man. I ett nomalt mänskligt samhälle har kort sagt alla haft en betydelsefull uppgift. Detta samhälle är som vi alla vet sedan pengarnas tillkomst borta.

I dagens värld mäts allt i BNP- termer. Dess mer vi kan få in i BNP statistiken dess bättre är det för vår ekonomi, är vad vi dagligen blir matade med. Drömmen för våra politiker vore väl om hemmets arbete kunde inlemmas i vår ekonomi och faktureras mellan familjens medlemmar. Byta däck, laga mat, tvättat, stryka, gått ut med hunden, dammsugit, skurat golv, handla. Allt fakturerat mellan familjens medlemmar. Tänk vilken dröm för vilken kreativ politiker som helst. Helst skulle detta även kopplas till någon form av skuldsättning också. Men hur?

Mannen kan ju ta ett lån på en ny åkgräsklippare kanske en mossrivare, en ny skottkärra, en vedklyv och några påsar gödsel också? Tja, många bäckar små. Frun i huset, som ju brukar sköta inomhusarbetet, kan ju skaffa en ny dammsugare vilken ju lätt kan betinga några tusenlappars skuld. Inte fy skam. En elmangel, en assistent, en ångstrykstation, några nya köksluckor och ett nytt köksgolv som grädde på moset så. Både handeln, bankerna och den politiska makten skulle gnugga händerna och hoppa upp och ned av förtjusning.

Ett familjärt f-skattebevis skulle lätt kunna bli fallet, med tillhörande sociala avgifter och vips har vi blivit av med arbetslösheten. Morfar kan ju vara vd, mannen, frun och barnen slavande löntagare. Varför har inte politiker någon fantasi? Enfaldiga är vad de är. Lätt kan konstateras att de bara är fullkomliga vad gäller idioti! Om detta införes så kan ju vårt skuldsystem fortsätta i all evighet.

Inga kommentarer: