Leta i den här bloggen

måndag 9 mars 2015

När larmen tystnar

Jag hittade ett inlägg om "grön ekonomi utan tillväxt" på ASPO-Sveriges sida och givetvis blev jag nyfiken (http://www.asposverige.se/)

Bengt Randers har filmat och sammansatt det hela. I del 1 är det mest en massa teknik-, klimat-, ekologi-, mm optimister. Så jag skippar del 1 och koncentrerar mig på vad Oscar Kjellberg (f.d. styrelseordförande i JAK-bank) har att säga. Mot Oscars resonemang och slutsatser har jag absolut inget att invända, tvärtom. Det är som om jag hade sagt vartenda ord själv.

Slutsatsen är att vi människor snart kommer att, på det ena eller det andra viset, tvingas till leva inom de lagar naturen har stakat ut för vår verksamhet. Vad vi vill, tror eller idag ser som en självklar mänsklighet rättighet kommer att slås fullständigt i spillror. Jag tror likt Oscar också att det är för stora och starka intressen som till varje pris vill behålla det samhällssystem vi idag har. Det kommer inte att bli några skuldfria pengar, några minskade koldioxidutsläpp, minskade tillväxtprognoser. Allt kommer att fortsätta käpprätt mot Utopias undergång.

2 kommentarer:

Kjell Holmsten sa...

Jag vet att du är en klok Farfar men glömmer du inte att jorden bebos av ett folk? Globalister kan inte i evighet driva jordenklotet mot dessa mål! Ja ta bort klimatalarmisterna och koldioxidboven? Nog fan klarar sig jorden i ett universum som inte vet vad koldioxid är för något, det går att mäta i tusendelar om inte miljondelar. De övriga 2 fakta som tas upp behövs bara folk som skiter i allt!

Farfar sa...

Kjell, du får ursäkta att jag inte har svarat. Det är nåt fel på min blogg vad gäller kommentarer. Jag får inget meddelande när någon kommenterar. Ibland dyker kommentaren upp ett par dagar senare och ibland går det tydligen inte att kommentera alls?

NSA, CIA, FBI är huvudmisstänkta:)

Vad gäller framtiden kan jag inte föreställa mig att pengar kan göras internationellt gångbara när den kommande energibristen slår genom.