Leta i den här bloggen

torsdag 26 februari 2015

Grekland

Det är mycket om Grekland just nu. Det pratas om skulder och lån i varje mutad media. Men det finns viktiga saker som förtigs, så jag ska ge mig på att gissa lite. Trots sin fattigdom tillhör Grekland de tio länder som satsar allra mest på sitt försvar, räknat per invånare vill säga. Trots Greklands alla tricks med sina skulder får de vapen levererade. Ubåtar, stridsvagnar, flygplan och kanoner och fanskap i mängder. Men de tillåts de inte lämna vare sig Euron eller EU. Men varför, kan ju en vanlig simpel människa stilla undra?

http://www.svd.se/naringsliv/hog-forsvarskostnad-i-grekisk-skottglugg_7272273.svd

Greklands strategiska läge! En blick på kartan över östra Medelhavet från Grekland, Turkiet och norröver via Svarta havet till Krim och den Ryska militärbasen i Sevastopol visar Greklands och Turkiets strategiska läge. Vid en händelse av en militär konflikt mellan Nato och Ryssland måste endera sidan antingen täppa till eller hålla Bosporen öppet. Östra medelhavet Syrien och Iran är de viktigaste platserna för USA och dess tilltänkta dominans över den kvarvarande oljan i Persiska viken.

Iran,s påstådda kärnvapenprogram är bara en charad påhittad av den bankmaffia som styrde Clinton, gamle Bush och nu Obomba. Spelet är gammalt. Att dagens penningsystem skulle krascha visste de som skapade det i samma ögonblick som det skapades och att det till syven och sist är olja som driver vår galna värld likaså. Vilket då förklara USA,s och dess tillhörande bankmaffias intresse för Persiska viken med världens sista stora lättutvunna oljetillgångar.

PS. Som grädde på moset har nu Putin tecknat avtal med Cypern om att få använda Cypriotiska hamnar för sina krigsfartyg.


Ryssland tackar med att skriva om de lån Cypern fick 2012 under sin av EU igångsatta finanskris. Svinhugg går alltid igen. Att det ska vara så svårt att fatta!

Inga kommentarer: