Leta i den här bloggen

tisdag 11 juni 2013

NSA

Jag vill bara säga en sak. Det skulle varit Ryssland som hade spionerat på oss via någon datacentral. Spionerat på oss, de så kallade fria medborgarna i Europa och USA. Vi som har rätten att välja. Då hade det varit världskrig just nu, i alla fall i medierna. Den så kallade fria världens press hade gjort slut på trycksvärta i sin iver att beskriva övertrampet mot vår självklara frihet.

I en undersökning påstås nu att de flesta ( 56% ) av Amerikanarna tycker att det är bra att bli avlyssnad och registrerad. Historien förtäljer dock inte hur stor mätningen är eller vilka som omfattas. Kan man fiffla med det ena, så kan man fiffla med det andra.

Kritiken från oss i Väst var massiv mot det gamla östblockets Stasi, KGB och allt vad Öst,s spionorganisationer hette, under tiden före Berlinmurens fall. Detta givetvis med all rätt. Men till slut reste sig folket och rev muren och med muren försvann de spionerna.

Nu ser vi det kontrollsamhälle som byggts upp sedan sjuttiotalet visa sitt fula tryne. Det gäller för dess styrande att med demokratin som täckmantel ta kontroll över den andra hälften av världens oljetillgångar. Olja är nämligen detsamma som krediter/pengar. Det borde vara vida känt att USA,s styrande använder merparten av de pengar som strömmar in till dem, via petrodollarsystemet, till att rusta upp sin militära förmåga. Att kontrollera oljan innebär då att alla måste handla olja genom USA i vår i övrigt så upphaussade framtidsvärld. En blick på kartan visar var världens oroscentrum befinner sig. 

Nu tänker jag inte tjata mer om NSA eftersom vår så kallade fria press inte ens har viljan att släppa detta ämne. Det finns i bagatelliseringens fotspår givetvis så många andra viktiga nyheter att kasta sig över.I övrigt kan jag berätta att det nedersta handtaget enbart ska ses som ett vridningscentrum, kring vilket allt vrider sig. Det övre handtaget ska enbart används till den vridande kraften. Två fingrar räcker. Varje tag svingar genom stråna och tryggar vinterns mat till framtidens försörjare. Det är så lätt, så lätt......när man bara insett hur. Ont i ryggen? Då har man inte övat nog:)

Vad jag dillar om ?? Jo, givetvis hur man använder en lie.

Vilket då leder till nästa ämne i dagens inlägg, som får bli en repetition av att en människa långsiktigt inte orkar producera mer än 30 watt per timma, vilket i dagens samhälle då kan värderas till cirka fjorton öre, mätt i dagens oljepris.

En modern etthundrasjuttiotusenwatts traktordriven slåttermaskin slår ett fält på nolltid till en kostnad av sjutton liter olja per timma. Alltså cirka tvåhundrafyrtio kronor. Tänk tanken att få lönen sänkt till fjorton öre per timme i vår så upphaussade framtida värld. Undra just om alla de femtusensexhundrasextiosex personerna som går åt för att slå samma fält som traktorn, är lika nöjda med denna framtida lön? Undra just om löftesspidarna i nästa valturné är lika nöjda? Men detta hade ju krävt deras insikt i detta ämne förstås.

Men som tur är så behövs inte dagens pengar i vårt nästa samhälle.

Inga kommentarer: